Хек під томатним соусом
Продукти:
Хек свіжоморожений – 1 кг.
Томатний соус – 4 ст.л.
Морква – 1 шт.Цибуля - 2 шт.
Борошно – 2 ст.л. + 1 ст. (Для соусу).
Зелень сушена чи свіжа - 1 пучок.
Сіль, цукор – за смаком.
Соняшникова олія.
Спосіб приготування:
1. Хек розморозити, ретельно вимити та порізати на порційні шматки. Посолити, обваляти в борошні і обсмажити на олії.
2. Приготувати соус. Він буде солодкуватим, у цьому «родзинка» страви.Для соусу нарізаємо цибулю півкільцями, а моркву натираємо на дрібній тертці. Обсмажуємо на олії цибулю до золотистого кольору. Додаємо моркву, тушкуємо, всипаємо 1 ст. борошна, ретельно перемішуємо та додаємо томатний соус. Обов'язково солимо до смаку і посипаємо цукром! (Я додаю приблизно 2 ст.л. цукру, залежно від кислоти соусу), присипаємо зеленню. Отримуємо густий та смачний соус для нашої риби.
3. Викласти смажені шматочки риби у ємність та залити соусом. Дати рибі трохи настоятися для смаку.
До речі, такий солодкуватий томатний соус із морквою та цибулею підійде майже до будь-якої смаженої риби! Особливо смачний буде судак під соусом, спробуйте!