RSS Пошук Співробітництво з нами Контакти

Рибний пиріг

Рыбный пирогПродукти:

Для тіста:

Борошно – 2,5-3 ст.
Молоко – 1,5 ст.
Дріжджі (сухі) – 3 ч.л.
Цукор, сіль – по 1 ч.л.

Для начинки:

Філе морської риби – 500 гр.
Рис – 2/3 ст.
Зелень петрушки – 1 пучок.
Вершкове масло - 50 гр.
Яйце - 1шт.
Олія соняшникова.

Спосіб приготування:

1. Рибне філе промити, дрібно нарізати. Посолити та поперчити, залишити на 30-60 хв.
2. Рис відварити у підсоленій воді. Зелень дрібно порубати.
3. Приготувати тісто: в муку (1 склянку) всипати дріжджі, цукор і сіль, додати молоко і ретельно розмішати, щоб не було грудочок. Тісто має бути рідким. Поставити в тепле місце, доки воно підніметься (приблизно на 30 хв.)
4. Додати в тісто ще муки, але не "забиваючи" його. Краще ще додати олію (3-4 ст.л.), замісити, щоб тісто не прилипало до рук. Розділити його на 2 частини, розкотити пласти завтовшки 5-7 мм. Викласти першу частину тіста на лист або форму, змащену олією.
5. Викласти начинку шарами. Спочатку тісто присипати половиною зелені, додати половину рису та всю рибу. Потім знову рис та зелень.
6. Нарізати вершкове масло кубиками і покласти його зверху начинки.
7. Накрити пиріг другою половиною тесту та защипнути краї.
8. Збити яйце і змастити ним пиріг, тоді він буде золотистого кольору. Випікати пиріг з|із| рибою в духовці при середній температурі 30-40 хв.
Подавати до столу рибний пиріг краще теплим. Приємного вам апетиту!