RSS Пошук Співробітництво з нами Контакти

Рибна запіканка з помідорами та сиром

Для приготування рибної запіканки з помідорами та сиром знадобиться філе будь-якої риби.

Рыбная запеканка с помидорами и сыромПродукти:

Філе риби (будь-якої) - 700-800 гр.
Яйце - 3 шт.
Сметана – 150 гр.
Сир твердий – 100 гр.
Помідор – 1-2 шт.
Зелень кропу – 1 пучок.
Сік лимона – 1 ч.л.
Борошно - 2-3 ст.
Сіль, приправи або трави до риби.
Перець мелений чорний та запашний.
Соняшникова олія.

Спосіб приготування:

1. Філе риби промити та порізати на порційні шматочки. Посолити, посипати приправою чи травами, збризкати лимонним соком. Залишити рибу мінімум на 15 хв.
2. Обваляти шматочки риби в борошні і обсмажити на невеликій кількості олії до золотистої скоринки.
3. У мисці збити виделкою яйця зі сметаною та дрібно нарізаним кропом. Додати мелений перцю.
Кріпу можна додати більше 1 пучка, в запіканці він зайвим не буде!
4. Викласти в змащену олією форму для випікання перший шар риби, залити 1/3 суміші з яєць зі сметаною та кропом. Викласти другий шар риби та залити залишком яєчної суміші.
Щоб запіканка добре пропеклася, бажано, щоб риби було 2 шари, не більше.
5. Натерти сир та посипати їм рибу.
6. Помідор нарізати кільцями або півкільцями, викласти поверх сиру.
7. Випікати у духовці рибну запіканку 20-30 хв. за середньої температури.
Подавати рибну запіканку до столу бажано теплою. Смачний та корисний сніданок Вашій родині гарантовано!